Blästring samt kulpening ökar kvaliteten, hållbarheten och sparar miljön.

Blästring

Vi kan utföra blästring av mindre detaljer i vår automatiska slungbläster. Främst blästrar vi laserskuret stål för att få bort oxidytan som bildas på den skurna kanten. Lackerar man utan att avlägsna oxidytan så släpper färgen lätt från kanterna vid mekanisk åverkan. Detta gäller oavsett pulver- eller våtlackering. Blästring ger även ett utmärkt underlag över hela ytan för att färgen ska få bästa möjliga vidhäftning. Även gods som har rostat eller oxiderat kan med fördel blästras i vår automat.

- Kulpening ökar livslängden hos metallkomponenter

Kulpening är en etablerad metod som används för att öka livslängden hos metallkomponenter utsatta för dynamiska belastningar. Kulpening förhindrar också sprickbildning orsakad av spänningskorrosion. Metoden går ut på att under noggrant kontrollerade former bombardera ytan med sfäriska partiklar av exempelvis stål, glas eller keramer. På så vis byggs tryckspänningar in i ytan och förhindrar uppkomsten av utmattningssprickor.

Typiska användare är flyg- och bilindustrin men tillämpningarna är obegränsade.

REFERENSOBJEKT

Vår roto-jet klarar dimensioner upp till:

Diameter: 1000 mm

Höjd: 1200 mm

Max vikt: 400 kg

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
Vi stödjer Missing People Sweden 2015
STI