Pulverlackering

Pulverlackering Pulverlackering

- Ett miljövänligare alternativ!

Pulverlackering används för att uppnå en färgyta som är motståndskraftig mot mekaniska påfrestningar och kemikalier. Ett föremål som lackerats med pulverlack har längre livslängd än t.ex. zinkade eller kromade föremål. På All Coating har vi möjlighet att hjälpa dig så att du får de önskade egenskaper, utseende, kulör och glans som eftersträvas.

Tidigare pulverlackerade man bara metaller, men med ny teknik kan vi idag även pulverlackera keramik, plast, trä (MDF) och vissa typer av keramiska produkter.

Pulverfärg appliceras torrt utan lösningsmedel med hjälp av elektrisk laddning. Den elektriska laddningen medför att pulverfärgspartiklarna fördelar sig jämnt över föremålet som lackeras, samt att färgen letar sig fram till annars omöjliga eller mycket svåråtkomliga ytor.

Efter färgappliceringen härdas färgen i ca. 200 grader under 10-20 minuter. När föremålet har svalnat så är hela pulverlackeringsprocessen färdig.

Vid appliceringen kan verkningsgraden vara upp till 95% och i andra fall kan man direkt återvinna förbisprutat pulver. Eftersom pulvret återvinns och lösningsmedel inte används så är pulverlackering ett mer miljövänligt alternativ jämfört med andra lackeringstekniker.

Kontakta oss på nedanstående adress så berättar vi mer.

REFERENSOBJEKT

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
Vi stödjer Missing People Sweden 2015
STI