Färgkartor

Färgkartor är användbara verktyg som visar ett brett spektrum av färger för att hjälpa dig hitta rätt nyans. De kan vara baserade på olika kulörsystem och ger dig möjlighet att välja och jämföra olika färgalternativ. Färgkartor är vanligtvis organiserade i en logisk ordning för enkel referens och kan innehålla numrerade eller namngivna kulörer. Genom att använda en färgkarta kan du hitta den perfekta färgen för ditt projekt Det är ett praktiskt verktyg för att inspirera och visualisera färgval.

Färgkarta NCS

Se färgprover av NCS-kulörer genom att klicka på länken nedan.

Använd sökfältet högst upp på sidan och fyll i önskad NCS-kulör t.ex. “S 0580-Y” (gul).

Kontrollera att ni inte missat bindestrecket efter de fyra siffrorna, klicka därefter på “sök”.

Om ni inte vet vilken NCS-kulör ni önskar, välj en genom att klicka på färgproverna.

Notera att färgerna kan variera mellan olika skärmar, och att de färger som visas på skärmen enbart ska vara vägledande.

Länk till NCS Färger

RAL Design

RAL-kulörer är en standardiserad färgreferens som används inom industrin och designvärlden för att tydligt definiera och kommunicera färgnyanser.

Det finns över 200 olika RAL-kulörer att välja mellan, vilket ger en bred variation av färgalternativ för olika ändamål och estetiska preferenser.

RAL-kulörer är numrerade och namngivna för att underlätta identifikation och användning i olika projekt och applikationer.

Länk till RAL Design