FLEXCOAT®

FLEXCOAT® är en ytbehandling och ytbeläggning som lämpar sig för byggnadsplåtindustrin. FLEXCOAT® går att få i vilken kulör som helst, och det gäller både stål och aluminiumplåt. Plåten är bearbetningsbar efter målning och färgen har en följbar elastisk men reptålig yta.

FLEXCOAT® innehåller de absolut bästa färgpigment man kan få, och det borgar för en väldigt god kulörbeständighet.

All Coating - Garantisedel

Låt oss presentera FLEXCOAT®

Mer information om FLEXCOAT®

KULÖRER OCH GLANSTAL:

Alla produkter med FLEXCOAT® går att få i vilken kulör som helst. Enklast är om vi får en kulörkod från t.ex. NCS eller RAL kulörsystem, men även andra nationella och internationella kulörsystem går bra. Det går även att skicka oss en kulörlikare för att få ett mer exakt resultat. När det gäller glanstal så rekommenderar vi mellan 80-30 glans. På varje ny order som vi levererar, kontrollerar vi kulör och glans och utför ett enklare bearbetningstest för att säkerställa rätt kvalitet. Efter godkännande arkiveras provplåten hos oss.

 

ANGÅENDE FORMAT PÅ LAGER:

Stålplåt: 2500x1250x0,6 och 2000x1250x0,6

Aluminium: 2500x1250x0,8 och 2000x1250x0,8

 

Både stål och aluminium går att få i valfria längder. Leveranstiden blir då något längre.

Bredden är alltid 1250 mm om inget annat begärs. FLEXCOAT® går även att få på mjuk plåt typ PLX i alla kulörer och i std-format eller valfria längder. Även 670 mm bredd går att få i släta band eller falsupptagna längder upp till 6000 mm. Plåten klarar dubbelfalsning.

 

PROFILERAD PLÅT I ALLA VARIANTER OCH KULÖRER:

Vi tar fram och levererar alla typer av profilerad plåt som t.ex. trapetsprofil eller sinuskorrigerad plåt i stål och aluminium i längder upp till ca. 6000 mm.

 

TAKAVVATTNINGSSYSTEM:

Vi tillhandahåller vattenavrinning ur främst Plannjas sortiment i alla förekommande dimensioner. Välj t.ex. utgångna kulörer som zinkgrå, ärggrön eller vilken kulör som helst.

 

SKYDDSFOLIE PÅ PLÅT:

Vi ombesörjer skyddsfoliering på aluminiumplåt för den som önskar det (vi undersöker även möjligheten att foliera stålplåt). När det gäller FLEXCOAT® har det visat sig att det ibland ej behövs skyddsfolie när den skall bearbetas till t.ex. kassetter då lackytan är så reptålig att den klarar det. Är man osäker kan man beställa en provplåt för att göra tester.

 

SKYLTPLÅT I ALUMINIUM:

Slät eller kantad och stansad skyltaluminium levereras i alla förekommande format i tjocklekarna 0,9, 1,5 och 1,8 mm. Plåten har skyddslack på baksidan. Välj fritt bland alla kulörer och glanstal (rek. lägsta glans = 30 gr.)

 

PROVPLÅTAR:

Vi kan skicka Er en provbit på FLEXCOAT® och om Ni önskar kan vi lacka upp prover på specifik kulör för att kunna visa t.ex. slutkunden för ett godkännande.

 

EMBALLERING:

Vi emballerar all plåt på riktiga plåtklovar som är anpassade för respektive dimension. Som underlag på kloven lägger vi en fiberboard för att skydda mot truckgafflar osv. Överst på emballaget lägger vi ytterligare en fiberboard som skydd. Kloven förses även med kantskydd innan den bandas.

 

BÄTTRINGSFÄRG:

Alla älskar bättringsfärg. Därför skickar vi med en burk (eller flera beroende på antal m2) till varje ny order.

 

FRAKTER:

För Er som ej har fraktavtal med någon transportör, ordnar vi frakt med vårt fraktbolag. Be oss gärna att ta fram kostnaden för frakten innan Ni beställer plåt. Vi har avtalat fram riktigt bra priser på frakt över hela landet. På mindre antal plåtar upp till 50 kg har vi extra förmånligt fraktpris.

 

OBS! VIKTIGT ANGÅENDE BEARBETNING AV LACKERAD PLÅT:

Lackerade produkter skall bearbetas med omsorg. Vi rekommenderar att använda radieskena för att erhålla bästa resultat. Olika lackeringar/material kräver olika bearbetning varför man bör ha god materialkännedom och prova sig fram. Det är nödvändigt att kunden testar materialet så att det motsvarar de rätta egenskaperna för tänkt applikation.